* جهت ورود به ادرس اصلی اینجا کلیک کنید *





















کانال سوئز کجاست؟

کانال سوئز


حدود ۱۰۳۰ سال پس از بسته‌شدن کانال باستانی فراعنه که حفر آن به دست داریوش هخامنشی به پایان رسیده بود، ایده ساخت کانال سوئز فعلی، پس از تسخیر مصر توسط ناپلئون در سال ۱۷۹۸ میلادی مطرح شد. در آن زمان مهندسان فرانسوی در گزارشی به ناپلئون، به اشتباه بیان کردند به‌دلیل آنکه دریای سرخ ۳۰ فوت بالاتر از دریای مدیترانه واقع شده است، ساخت این کانال منجر به آب‌گرفتگی دلتای نیل خواهد شد. این خطای محاسباتی بعدها در سال ۱۸۴۷ میلادی توسط تیمی از مهندسان فرانسوی به سرپرستی «لوئیس موریس آدولف لینانت دوبلفوند» (Louis Maurice Adolphe Linant de Bellefonds) معروف به «لینانت پاشا»، مصرشناس بانفوذ، اصلاح شد. پس از مذاکراتی که «فردیناند دولسپس» (Ferdinand de Lesseps) دیپلمات فرانسوی با «سعید پاشا» نایب‌السلطنه امپراتوری عثمانی در مصر انجام داد، «شرکت کانال سوئز» در سال ۱۸۵۴ میلادی تاسیس شد. عملیات ساخت‌وساز کانال در سال ۱۸۵۹ با وجود مخالفت شدید بریتانیا آغاز شد؛ ۱۰ سال به‌طول انجامید و سرانجام در ۱۷ نوامبر ۱۸۶۹ مراسم افتتاح رسمی آن توسط اسماعیل پاشا، حاکم وقت مصر و سودان و با حضور امپراتور و درباریان فرانسه در «بندر سعید» مصر برگزار شد.
اداره کانال سوئز تا سال ۱۹۵۶ در دست دولت‌های فرانسه و بریتانیا بود؛ اما در این سال «جمال عبدالناصر» رئیس‌جمهوری وقت مصر، آن را ملی اعلام کرد. این کار منجر به اختلافات شدید و تهدید نظامی مصر از جانب بریتانیا و فرانسه و بعد از آن جنگ مصر با اسرائیل شد؛ اما در نهایت این اقدام جمال عبدالناصر به ثمر نشست و درآمد ناشی از اخذ عوارض عبور کشتی‌ها از کانال سوئز، به دولت مصر تعلق گرفت.
در جنگ ۶ روزه مصر و اسرائیل در سال ۱۹۶۷، کانال سوئز توسط مین‌ها و کشتی‌هایی که به عمد غرق شده بودند، از هر دوطرف به‌مدت هشت سال بسته شد. در این مدت ۱۵ کشتی باری نیز در کانال سوئز گرفتار ماندند تا اینکه نهایتا در سال ۱۹۷۵ پس از بازگشایی کانال، به آن‌ها اجازه عبور داده شد.
جالب است بدانید «فردریک آگوست بارتولدی» (Frédéric Auguste Bartholdi)، مجسمه‌ساز فرانسوی که در سال ۱۸۸۶ «مجسمه آزادی» را در نیویورک رونمایی کرد، در ابتدا پیشنهاد ساخت این مجسمه را به ارتفاع ۲۷ متر و با لباس مصری، جهت نصب در دهانه کانال سوئز، به دولسپس ارائه کرده بود و قرار بود این مجسمه نقش فانوس دریایی را برای هدایت کشتی‌ها به کانال داشته باشد؛ اما این پروژه با مخالفت دولسپس روبه‌رو شد.
در سال ۲۰۱۵ به موازات بخشی از مسیر کانال سوئز، آب‌راه جدیدی به طول ۷۲ کیلومتر، عرض ۳۵۰ متر و عمق ۲۴ متر افتتاح شد که به نام «کانال سوئز جدید» شناخته می‌شود. این کانال جدید به‌منظور افزایش سرعت و ظرفیت کشتی‌رانی در آب‌راه سوئز ساخته شد؛ همچنین با احداث کانال جدید سوئز، حرکت کشتی‌ها به‌صورت دوطرفه در این بخش از مسیر امکان‌پذیر شد.
نام کانال سوئز با توجه به اینکه مصر در زمان احداث کانال سوئز، در قلمروی امپراتوری عثمانی قرار داشت، نام آن نیز ریشه در زبان ترکی دارد. «سو» در ترکی به معنی «آب» و «ئز» یا ایز به معنی راه است؛ بنابراین کلمه «سوئز» در ترکی، به‌معنای «آبراه» یا «راه آبی» است.

منبع مطلب از سایت : kojaro.com

الماس چت

آدرس جدید الماس چت

ادرس بدون فیلتر الماس چت

آدرس اصلی و قدیمی الماس چت

آدرس یاب الماس چت

کانال و گروه تلگرام الماس چت

وبلاگ و وبسایت و لیست اخراجی های الماس چت

الماس چت , چت الماس , چت روم الماس , چتروم الماس , ادرس جدید الماس چت , ادرس بدون فیلتر الماس چت , ادرس یاب الماس چت
الماس چت , چت الماس , چت روم الماس , ادرس جدید و بدون فیلتر الماس چت , ادرس بدون فیلتر الماس چت ,ادرس جدید الماس چت , ادرس یاب الماس چت ,ورود جدید به الماس چت
سون چت ,, سون چت , سون چت ,سون چت , سون چت , سون چت , سون چت , سون چت , سون چت , سون چت , ناز چت , نازچت , چت , چت روم
الماس چت